Wierook branden

Hoe moet ik wierook branden?

Wierook branden heeft als doel het creëren van een heerlijke geur in de slaap-, bad- en/ of woonkamer. Het bijzondere van wierook is dat de natuurlijke geuren een bepaalde gemoedstoestand kunnen creëren. Voor het branden van wierook is een wierookhouder, ook wel wierookbrander genoemd, benodigd. Welke wierookhouder je moet kiezen is afhankelijk van het soort wierook dat je gaat branden.
Hoe brand je wierookstokjes?

De meest bekende vorm voor het branden van wierook zijn wel de wierookstokjes. Hiervoor is een wierookhouder benodigd waar je het wierookstokje eenvoudig in kunt steken. De houder vangt tevens het as op dat vrij komt bij het branden van de wierook.

Hoe brand je korrelwierook?

Korrelwierook bestaat uit stukjes hars, hout of bloemblaadjes die je op verschillende manier kunt branden. Je kunt korrelwierook branden op een (houts-)kooltje. Het nadeel hiervan is dat er veel rook vrijkomt. Het voordeel is dat houtskool geurloos is en dat de geur van de korrels het beste tot zijn recht komen.

Meestal wordt er voor de oplossing gekozen om de wierook te branden boven een waxinelichtje. Door een oliebrander te gebruiken en het schaaltje te verwijderen kun je een aluminiumfolie over het gat heen spannen. Door een kuiltje te maken heb je een prima plekje voor de korrels. Indien je het gevoel hebt dat de waxinelichtje te ver verwijderd is van het aluminiumfolie waardoor de geur niet goed vrij komt dan kun je een aluminiumfolie op zijn kop zetten en daarboven op een nieuwe waxinelichtje plaatsen.

Hoewel het branden van wierookkorrels bewerkelijk is, bestaat er geen natuurlijker manier voor het branden van wierook.

Hoe brand je wierook kegels?

Wierook kegels bevatten dezelfde bestandsdelen als een wierookstokje alleen zijn deze gedraaid tot kegeltjes. Het branden van wierook kegeltjes kan heel eenvoudig op een schoteltje. Wil je toch iets bijzonders dan zijn er diverse wierookbranders beschikbaar voorzien van een kegeltjes houder waar je de kegeltjes veilig in aan kunt steken.

Welke wierook ook je voorkeur geniet, voor elke wierook is er een passende brander beschikbaar. Geheel afhankelijk van jouw voorkeur kun je tevens een wierookbrander zelf maken. Het belangrijkste is dat er een oplossing is die het beste bij je past, zodat wierook branden een prettige ervaring wordt.

Posts created 4

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven