3 manieren om te ontspannen

Ontdek 3 manieren om te ontspannen

In deze huidige tijd gaat alles hartstikke snel en worden we constant geprikkeld. Computers en telefoons maken nu eenmaal een belangrijk deel uit van ons leven. De keerzijde is dat we constant alert zijn. Om te kunnen ontspannen en beter te kunnen slapen aan het einde van een drukke dag is het belangrijk je rustmomenten te pakken. Dit vergt enig oefening maar door het toepassen kun je de voordelen hiervan al snel ontdekken. Wij hebben drie eenvoudige manieren om te ontspannen voor je op een rij gezet. Dit kan zelfs alle drie op één avond!

1. Sporten voor ontspanning

Wellicht is het eerste wat je denk, sporten voor ontspanning? Jazeker! Sporten kan een wondermiddel zijn om te kunnen ontspannen. Door jezelf lekker in het zweet te werken kun je ervoor zorgen dat je je hoofd leeg kunt maken. Tevens komt bij het sporten de stof endorfine vrij. Endorfinen zijn door het lichaam zelf aangemaakte stofjes die vrijkomen in de hersenen en een pijnstillende, plezieropwekkende werking hebben.

2. Met een heerlijke kop thee op de bank

Na het sporten een heerlijke douche om vervolgens op de bank terecht te komen. Aangezien je hoofd al leeg is door het sporten, wordt het tijd om verder te ontspannen. Een kop van je favoriete losse thee kan hierbij helpen. Naast de vele gezondheidsvoordelen van losse thee, kan thee bestellen tegenwoordig heel eenvoudig online so..no stress, en helpt het drinken van bepaalde theesoorten ook te ontspannen. Denk bijvoorbeeld aan een heerlijke kruidenthee met lavendel of een groene jasmijnthee. Afijn, een kop thee, dekentje en netflix on!

3. Wierook branden

Van geuren is al duizenden jaren bekend dat deze een positieve werking hebben op onze gemoedstoestand. Hoewel de mensen vroeger over het algemeen het branden van wierook zagen als iets zweverigs, wordt deze traditie tegenwoordig omarmt. Er zijn diverse wierookgeuren die namelijk kunnen helpen bij het ontspannen. Denk bijvoorbeeld aan lavendel, bergamot of sandelhout/ sandelwood. Een wierookstokje branden kan daarom een positieve toevoeging zijn.

Manieren om te ontspannen blijven altijd persoonlijk, waarbij de één baat heeft bij een wandeling in het bos, gaat de ander liever hardlopen. De beste manier om te ontspannen is uiteindelijk voor ieder om persoonlijk te ontdekken. Toch kan het helpen je vrienden, familie en of collega’s te vragen naar hun ervaringen om vervolgens de oneindige mogelijkheden te leren kennen. Uiteindelijk gaat het om een gezamenlijk doel, namelijk een ontspannend, rustgevend en stressvrij leven.

Posts created 4

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven