wierook gebruiken

5 redenen om wierook te gebruiken

Wierook gebruiken is al een eeuwenoude traditie en geeft een positief effect voor diverse doeleinden. Tientallen jaren geleden werd het gezien als een zweverig middel. Tegenwoordig zijn de vele voordelen steeds zichtbaarder en bekender waardoor deze in vele huishoudens regelmatig gebruikt wordt. Dit is ook niet zo gek aangezien wierook kan helpen voor diverse toepassingen. Er zijn voldoende redenen om eens een geurstokje te branden. Wij geven je 5 redenen om wierook te gebruiken.

1. Wierook gebruiken brengt rust en ontspanning

Rust en ontspanning is een onderdeel in ons leven en helpt ons op te laden. Deze momenten zijn dan ook uitermate belangrijk in ons drukke bestaan. Een heerlijk boek, een kop losse thee maar ook de geur van wierook kan in deze combinatie helpen om te ontspannen. Wierook gebruiken op deze manier kan helpen ons gemoedstoestand te verbeteren en onszelf weer op te laden.

2. Yoga

Bij het beoefenen van yoga is het belangrijk dat je je volledig kunt concentreren en de omgeving niet afleid. Niemand wil tijdens de yoga onnatuurlijk stoffen ruiken, zeker niet op zo’n moment. Een ruimte waar je yoga beoefend veilig en vertrouwd laten voelen zodat je je volledig kunt focussen, kun je realiseren door de ruimte te vullen met jouw favoriete geur.

3. Inspiratie op doen

Veel mensen hebben het idee dat wierook gebruiken alleen helpt bij het ontspannen. Niets is minder waar! Bepaalde geuren kunnen verkwikkend werken en ervoor zorgen dat je inspiratie op kunt doen om bijvoorbeeld te schilderen, te schrijven of voor je andere creatieve bezigheden. Deze geur zal je dan tevens ook energie en motivatie geven.

4. Verbeteren van de gemoedstoestand

Ben je verdrietig, voel je je down, gestrest? Wierook kan helpen om de gemoedstoestand te verbeteren. Bepaalde geuren bevorderen de rust, kalmeren ons zenuwstelsel, maar geuren kunnen ook een gevoel van vreugde en energie brengen.

5. De energie van de omgeving veranderen

Is de sfeer in de omgeving gespannen? Dit kan voor veel mensen een negatieve energie geven waardoor anderen die de omgeving betreden ook gespannen zijn. Zet deze energie om door een traditioneel wierookstokje aan te steken. Deze geur kan positieve energie aantrekken waardoor iedereen ontspannen is en zijn of haar negatieve energie kan loslaten.

Dit zijn een aantal voorbeelden waarbij wierook kan helpen, maar de voordelen van het gebruik zijn oneindig. Probeer het eens uit in je dagelijkse routine en ontdek wat het gebruik van wierook voor jou kan betekenen.

Posts created 4

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven